Yapı Malzemeleri
Yapı Malzemeleri kategorisinde 2 ilan bulundu.
  • Görünüm
İlan Başlığı Fiyat İlan Tarihi Adres

Yapı malzemesi nedir?

Yapı malzemeleri, bir inşaatın şantiye başlangıcından itibaren proje teslimine kadar müteahhitler tarafından satın alım yapılan tüm ürünlere denir.

İnşaatın aşamalarına göre alınacak ürünlerinde vasıfları ve ince-kaba durumları değişebilir.

Temel Yapı Malzemeleri

İnşaatın temeli atılırken, beton, demir, ahşap, kalas, ip, izolasyon bohçası, zemin kimyasalları gibi bir çok ürün kullanılabilir.

Kaba İnşaat Yapı Malzemeleri

İnşaatın yükselmesi sırasında, tuğla, çimento, beton, ytong, izolasyon straforu, özel bantlar, cam elyafı ve benzeri malzemeler, elektrik kabloları, pimaş boru, pprc boru gibi bir çok malzeme bu aşamada satın alınıp uygulanır.

İnce İnşaat Yapı Malzemeleri

Kabası biten inşaatta artık ince işlere geçilerek daha hassas işçilik gurubuna başlanır. Alçıpan, boya, sıva, aydınlatma, asansör içi dizayn ürünleri, mermer tezgah, mermer merdiven, mermer masa, mermer duvar kaplama, seramik, porselen, klima, kapı, pencere, ısıcam gibi bir çok ürün kalemi de bu aşamada satın alım ve uygulama yapılmaktadır.

Peyzaj Yapı Malzemeleri

Peyzaj ürünleri genellikle ince işi biten yapıların satışa çıkarılmadan hemen öncesinde yapılan çalışmalardır. Bu aşamada doğal rulo çim, yapay çim, metal çim ayırıcı, podima taşı, mevsimlik bitki, ahşap travers, ağaç, çalı, bitki, havuz, havuz izolasyonu, bahçe duvarı, oturma alanları, bahçe süsleri, heykel tarzı peyzaj objeleri, gölgelikler, banklar, oturma grupları, otomatik sulama sistemleri ve benzeri bir çok ürün bu aşamada satın alınıp uygulanır.